Categorieën
Geen categorie

ScanSnap S300 gebruiken op Mac

De ScanSnap S300 is in principe bedoeld voor gebruik op een normale PC met Windows. Fujitsu heeft namelijk voor de Mac een speciale versie van de scanner uitgebracht, de ScanSnap S300M. Ik ben echter vrij recent overgestapt van een PC naar een Mac. Gelukkig heeft Nathaniel Akin hier een oplossing voor gevonden die hij beschrijft in het artikel “Mac OSX drivers for Windows Scansnap” op Tech Envy website.

De oplossing is relatief eenvoudig, allereerst installeer je de laatste software voor de S300M (Download: ScanSnap_V22L12_S510M_S500M_S300M.dmg). Vervolgens download je de software voor de S1500M software (Download: ScanSnap_V30L20W_S1500M.dmg) waarin je een kleine aanpassing maakt. In het bestand ScanSnap_V30L20.pkg/Contents/Resources/InstallationCheck wordt namelijk een eenvoudig controle gedaan welke versie / type ScanSnap je hebt. Als je deze check volledig uitschakelt met behulp van exit(0); op regel 2 te zetten kun je zonder problemen de software voor de S1500M installeren.

De OCR software waarmee je PDF doorzoekbaar kunt maken lijkt dan helaas niet meer te functioneren, maar dit kun je eenvoudig oplossen door de update voor FineReader te installeren en deze applicatie voor het scannen te gebruiken (Download: FR4SS.dmg). Dat Fujitsu voor de normale PC en voor de Mac verschillende versies heeft gemaakt is een beetje onhandig. Gelukkig maakt de eenvoud en de snelheid van de super kleine scanner erg veel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *