Categorieën
SQL WordPress

WordPress oude URL’s doorverwijzen naar nieuwe URL’s

In het bericht “WordPress oude URL’s vervangen met nieuwe URL’s” beschreef ik dat het slim is om bij het overzetten van berichten naar WordPress het handig is om de oude / originele URL ook bij het nieuwe WordPress bericht op te slaan in een extra veld. Aan de hand daarvan kun je na het overzetten eenvoudig interne links bijwerken. Daarnaast kun je ook eenvoudig een overzicht creëren van alle oude en nieuwe URL’s zodat je oude URL’s kunt doorverwijzen naar de nieuwe URL’s met een HTTP 301 redirect.

Voor het doorverwijzen van oude URL’s naar nieuwe URL’s binnen WordPress kan de Redirection plugin gebruikt worden. Als je met deze plugin werkt en bij elk WordPress bericht ook de oude URL hebt opgeslagen in een extra (meta) veld kun je met een eenvoudige database query de redirects toevoegen aan de Redirection plugin. Hieronder zie je een query waarmee dit gerealiseerd kan worden:

INSERT
	INTO wp_redirection_items (
		url ,
		group_id ,
		action_type ,
		action_code ,
		action_data ,
		match_type
	)
	SELECT
		REPLACE(meta.meta_value, 'http://www.domeinnaam.nl', '') AS url ,
		3 AS group_id ,
		'url' AS action_type ,
		'301' AS action_code ,
		post.guid AS action_data ,
		'url' AS match_type
	FROM
		wp_posts AS post
			RIGHT JOIN
		wp_postmeta AS meta
			ON
				post.ID = meta.post_id
					AND
				meta.meta_key = 'legacy_url'
			WHERE
				post.guid != '';

Let wel op dat je de meta key waarin de oude URL staat opgeslagen wijzigt naar je eigen naamgeving. Uiteraard zal ook de domeinnaam in bovenstaande query aangepast moeten worden naar je eigen domeinnaam. Ik plaats de items overigens in een specifieke daarvoor aangemaakt Redirection group, hiervoor geef ik ‘group_id’ de waarde ‘3’.

Mocht je overigens hulp nodig hebben met het overzetten van berichten, pagina’s of andere content naar WordPress dan kun je contact opnemen met Pronamic. We hebben erg veel ervaring met het overzetten van content naar WordPress. We hebben al veel grotere maatwerk websites succesvol omgezet naar WordPress.

Update 01-08-2013:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *