Categorieën
Geen categorie

Google Apps niet meer gratis, alternatieve oplossingen

Helaas is Google Apps niet meer gratis te gebruiken, er moet nu € 4,- per gebruiker per maand betaald worden. Bestaande Google Apps accounts blijven voorlopig gratis, maar het zal me niks verbazen als hier straks ook voor betaald moet gaan worden.

Van 200 gratis gebruikers naar 0

Toen Google Apps gelanceerd werd konden er 200 gratis gebruikers aangemaakt worden, dit werd echter al snel gewijzigd naar 100 gebruikers. In januari 2009 werd dit beperkt naar 50 gebruiker en 2011 werd het zelfs beperkt tot slechts 10 gebruikers. Op 6 december 2012 trekt Google de stekker uit de gratis Google Apps variant.

Alternatieve oplossingen

Google Apps zal nog steeds voor veel bedrijven een goedkopere oplossing zijn dan een eigen e-mail server. Voor kleinere bedrijven kan Google Apps echter toch vrij duur zijn, voornamelijk omdat er genoeg gratis alternatieven zijn.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *