Categorieën
PHP

PHP code debuggen met ChromePHP of FirePHP

Debuggen in PHP wordt vaak gedaan met behulp van de var_dump() en print_r() functies. In veel gevallen werkt dit prima, maar het heeft als nadeel dat de debug output vaak tussen de overige output staat. Gelukkig zijn er handige tools waarmee dit probleem verholpen kan worden. Zo kun je met behulp van FirePHP of ChromePHP debug informatie weergeven in een balk van je webbrowser.

Één reactie op “PHP code debuggen met ChromePHP of FirePHP”

Eerder werkte ik ook alleen met var_dump() en print_r(), tot ik de debug mogelijkheden van PhpStorm ben gaan onderzoeken: samen met xDebug ben je binnen no-time aan het debuggen. Een echte aanrader! En PhpStorm is geen grote investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *