Categorieën
PHP WordPress

Zoeken naar enter na afsluitende ?> PHP tag

Als WordPress ontwikkelaar kom ik regelmatig thema’s tegen waarin in functie bestanden zoals functions.php een afsluiten ?> PHP tag wordt gebruikt. Deze afsluitende PHP-tag kan problemen geven als daar nog een spatie of lege regel achter staat. Als je de broncode van een website bekijkt zie je dan vaak bovenaan voor de DOCTYPE declaratie een spatie of een lege regel.

?>

Hierdoor kunnen probleem ontstaan met bijvoorbeeld de XML-RPC-server of XML-sitemaps binnen WordPress. Binnen Eclipse kan gelukkig eenvoudig gezocht worden met behulp van reguliere expressies. Met behulp van de volgende zoekopdracht kan ik dergelijke problemen eenvoudig opspeuren binnen een Eclipse-project:

\?>\s\z

De \s zal overeenkomen met white space en de \z met het einde van het bestand.

We adviseren zelf altijd om PHP niet af te sluiten met een ?> PHP-tag, dit levert vaak meer problemen op dan dat je er profijt van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *