Categorieën
Geen categorie

Van fouten kun je veel leren

Een paar weken geleden kwam ik het blog bericht “Mistakes I’ve Made (And Lessons Learned Along The Way)” van op Smashing Magazine tegen. In zijn blog schrijft hij over fouten die hij gemaakt heeft en wat hij daar van geleerd heeft. Ik denk dat veel van deze fouten worden gemaakt door bedrijven. Voor mij als ontwikkelaar bij Pronamic daarom ook zeker een leerzaam bericht.

Fout #1: Voortgang belangrijker vinden dan projecten (en personen)

Jeremy verteld in zijn blog over een project waarbij hij minder goed kon opschieten met de opdrachtgever. Om het project wel in goede banen te leiden hield hij zich vast aan een proces. Dit kwam de samenwerking met de opdrachtgever echter niet ten goede.

Fout #2: Vertellen in plaats van laten zien

Veel bedrijven vertellen hoe fantastisch hun product en/of dienst is. Dit terwijl iedereen het spreekwoord “Praatjes vullen geen gaatjes” kent. Door klanten niet te laten zien hoe het product kunnen er verkeerde verwachtingen ontstaan. Dit is eenvoudig te voorkomen door het product of dienst te laten zien.

Jermey behandeld in zijn blog bericht nog een 3-tal fouten waarvan hij geleerd heeft:http://www.smashingmagazine.com/2013/07/26/mistakes-made-lessons-learned/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *