Categorieën
Geen categorie

Het werk is nooit alleen ‘het werk’

Inmiddels ben ik al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van websites en webapplicaties. Daarmee heb ik ook wel wat ervaring opgedaan in het maken van ureninschattingen. Toch blijkt het nog wel eens lastig om een juiste ureninschatting te maken. Zo maakte een collega recent de inschatting dat iets 5 à 6 uren aan tijd zou kosten om te ontwikkelen. Uiteindelijk bleken er heel wat meer uren nodig te zijn om het gewenste resultaat te ontwikkelen. De opdrachtgever vroeg zich natuurlijk af hoe dit kwam. Bepaalde onderdelen bleken aanzienlijk lastiger dan vooraf voorzien. Kort hierna kwam ik ook het volgende bericht tegen op X:

Webontwikkelaar Dave Stewart heeft hier een interessant artikel over geschreven: “The work is never just “the work”“. De volgende afbeelding geeft aan hoe het in de praktijk kan gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *