Categorieën
PHP WooCommerce WordPress

WooCommerce betaalmethode toevoegen aan e-mail

Onlangs kreeg ik van een opdrachtgever de vraag of de door de klant gekozen betaalmethode ook weergegeven zou kunnen worden in de WooCommerce e-mail. Dit zodat de administratie eenvoudiger de betaling kan controleren en de bestelling kan afronden.

Na het doorbladeren van de WooCommerce e-mail sjablonen kwam ik al snel een aantal acties tegen waarop we kunnen inhaken. In de WooComemrce ‘admin-new-order.php‘ e-mail sjabloon kan de ‘woocommerce_email_after_order_table’ actie gebruikt worden om de e-mail uit te breiden met aanvullende informatie.

function prefix_woocommerce_email_display_payment_method( $order, $is_admin_email ) {
	if ( $is_admin_email ) {
		echo '<p>';
		echo '	<strong>' , __('Payment Method:', 'text-domain') , '</strong> ';
		echo '	' , $order->payment_method_title;
		echo '</p>';
	}
}

add_action( 'woocommerce_email_after_order_table', 'prefix_woocommerce_email_display_payment_method', 10, 2 );

Mocht je hulp nodig hebben bij het opzetten van WordPress webwinkel dan kun je altijd eens contact opnemen met Pronamic.

3 reacties op “WooCommerce betaalmethode toevoegen aan e-mail”

Geweldige tip die je geeft Remco. Inderdaad zocht ik naar een manier om de betaalmethode in de email template van WC op te nemen. Je hebt het over de woocommerce admin-new-order.php file maar die kan ik niet vinden, hoewel het er zeker moet zijn! Ik werk met de laatste versie van WC (1.6.6). Zou je iets specifieker kunnen zijn over de .php waar we de betaalmethode kunnen toevoegen aan de email template? super!

Je kunt dergelijke aanpassingen het beste over laten aan WordPress ontwikkelaars. Mocht je het zelf willen doen dan kun je het code fragement bijvoorbeeld toevoegen aan je WordPress thema functions.php bestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *