Categorieën
SQL WordPress

WordPress Broken Link Checker en comment_author_url

Op een grote WordPress website waarbij we veel reacties geautomatiseerd hebben geïmporteerd gaf de Broken Link Checker plugin bij veel reacties aan dat er verbroken links aanwezig waren. Al snel bleek dat deze reacties zonder URL schema (http://, ftp://, etc.) in het systeem stonden. Hierdoor kon de Broken Link Checker plugin de URL’s niet correct transformeren naar volledige URL’s.

Een ‘comment_author_url’ die als ‘www.website.nl’ in de database stonden transformeerde de Broken Link Checker plugin naar ‘http://wordpress-website.nl/2012/06/nieuwsbericht/comment-page-1/www.website.nl’. In vrijwel alle gevallen resulteert dit in een link die resulteert in een 404. Gelukkig hebben we dit probleem eenvoudig kunnen verhelpen door de ‘comment_author_url’ in de database te corrigeren.

Met behulp van de volgende database query kunnen eenvoudig de URL’s die zonder ‘http://’ beginnen opgevraagd worden:

SELECT
	*
FROM
	wp_comments
WHERE
	comment_author_url != ''
		AND
	comment_author_url NOT LIKE 'http://%'

Vervolgens kunnen deze onvolledige URL’s eenvoudig aangevuld worden met ‘http://’ met behulp van de volgende query:

UPDATE
	wp_comments
SET 
	comment_author_url = CONCAT('http://', comment_author_url)
WHERE
	comment_author_url != ''
		AND
	comment_author_url NOT LIKE 'http://%'

Mocht je ook hulp nodig hebben met het omzetten van een maatwerk website naar een krachtige WordPress website dan kun je altijd eens contact opnemen met Pronamic. We hebben veel ervaring met het geautomatiseerd importeren van berichten, pagina en reacties naar een WordPress website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *