Categorieën
Geen categorie

Kunstmatige intelligentie (AI) inzetten voor generen foto’s

Begin dit jaar kreeg ik de vraag van een klant of kunstmatig intelligentie (AI) ook ingezet kan worden voor het genereren van foto’s van een persoon in een bepaalde situatie in de branch waarin deze klant actief is. Voor marketingdoeleinden kan dat wel handig zijn om bepaalde situaties voor je (potentiële) klanten duidelijker te maken.

Nou volg ik via X wel een beetje de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en zie zo regelmatig leuke voorbeelden DALL·E (van de makers van ChatGPT → OpenAI), Midjourney en Adobe Firefly voorbij komen op mijn tijdlijn.

Zo ben ik zelf ook wat aan testen gegaan met deze tool, maar de resultaten vielen mijn persoonlijk nog een beetje tegen. Het was vaak wel duidelijk te zijn dat de foto’s gegenereerd waren en er zaten vaak wel wat onjuistheden in deze foto’s. Daarnaast bleek het lastig om telkens dezelfde persoon in de foto’s te krijgen. Een paar weken later zag ik een bericht van Chase Lean op X waarin hij dit ook aankaart:

Hij geeft aan dat hij met Scenario wel goede resultaten heeft kunnen bereiken. De tool richt zich voornamelijk op het generen van afbeeldingen voor games, daardoor is de style misschien niet altijd heel realistisch. Maar voor bepaalde doeleinden kan Scenario zeker wel leuke afbeeldingen generen in een consistente stijl. Voor marketing en het opvullen van een webpagina kan dit zeker van pas komen.

Craft unique and style-consistent game assets with custom-trained AI models.

Scenario

Nog weer later kwam ik het volgende bericht tegen:

Hier noemen ze de diensten van https://rendernet.ai/ en https://remix.ai/. Op de website van RenderNet noemen ze een techniek genaamd FaceLock:

Consistent characters… always!

Upload a photo of a person and create realistic AI characters with the same face.

RenderNet

Spelenderwijs zijn er zo heel veel tools beschikbaar en ontwikkelingen op dit gebied lijken razendsnel te gaan. Voor situaties waarbij het belangrijk is dat dezelfde persoon op de foto’s komt te staan is het handig om tools te zoeken die zich ook richten ‘character consistency’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *